Lundaspexet Bismarck på turné till Kalmar!

OBS! Detta är en gammal artikel! Information om kommande spex hittar du via vår startsida.

Der blir turné! Efter en framgångsrik vår i ett fullständigt spex- och karnevalskokande Lund styr vi äntligen trailern mot Kalmar. Lördagen den 13 september intar vi vackra Kalmar Teater för en återuppsättning av den moderna spexklassikern Bismarck!

I Bismarck, det sedermera omskrivna karnevalsspexet från 1966, följer vi Järnkanslern Otto von Bismarck under guldåren då han tillsammans med Tysklands förste kejsare Vilhelm I, nästan utan att själv förstå det, framgångsrikt är på väg att avvärja en kommunistisk revolution. Kommunisterna söker, ledda av visionären Friedrich Engels och den karismatiske Karl Marx, mörda Bismarck och kejsaren under en semesterresa till Baden-Baden. Till sin hjälp har de bland andra bombmakaren Wernher Braun och den svenska bilkåristen tillika mästerspionen Mama Hari. Men kommer Bismarcks hemliga förhållande med kejsarinnan Augusta att sätta käppar i hjulet för hela affären?

Välkomna att beskåda Lundaspexarnas version av historien i en modern spexklassiker. Följ med oss till Tyskland, med en liten avstickare till Ungern, för att träffa ett antal mer eller mindre historiskt motiverade karaktärer. Precis som sig bör kommer det att bjudas på välkända återblickar varvade med nya tillskott. Mycket nöje!

Föreställningen kommer att äga rum på Kalmar Stadsteater lördagen den 13 september kl 19.30*.

Biljetter säljs via Kalmar Biljettcentrum (0480-42 10 10), på www.kalmarbiljettcentrum.se samt i entrén från och med en timme innan föreställningen.

Biljetterna går loss på ynka 200 kr för ordinarie och 150 kr för studenter vid uppvisande av giltig studentlegitimation. Priserna är inklusive serviceavgift.

Wehej, som man säger!

Lundaspexarna

*Notera att det inte – trots vårt akademiska ursprung – kommer att tillämpas någon dubbelkvart.


Lundabryggeriet Tegners” style=