Lundaspexarna åker på turné!

OBS! Detta är en gammal artikel! Information om kommande spex hittar du via vår startsida.

Det blir turné! Efter en het vår i Lund är det återigen dags att föra facklan vidare. I september fyller vi trailern och beger oss till Kalmar för återuppsättningen av det klassiska lundaspexet Nero.

Handling:
Lundaspexet Nero
I september återvänder Lundaspexarna till det gamla glada Rom under den välkände spexfiguren kejsar Neros styre. Vi kastas in i en tid då vårdslöshet från palatset lett till att Rom står inför kolossala ekonomiska bekymmer. Kejsarens försök att distrahera folket från de rådande samhällsproblemen med hjälp av bröd och skådespel har visat sig helt fruktlösa. Det utnyttjar det pretorianska gardets ledare Tigellinus som försöker uppvigla folket till revolution. Parallellt får vi följa en av stadens prästinnor och hennes förbjudna kärleksförhållande med studenten Plinius. Jupiters överstepräst ser inte med blida ögon på den otillåtna kärleken och tvingas, sitt ämbete troget, skvallra för den notoriskt grymme kejsaren. Hur ska det gå för de två turturduvorna i kampen mot överhögheten? Hur ska den galne kejsar Nero lösa stadens ofantliga skulder? Blir folkets revolution slutligen ett faktum? Allt detta försöker vi besvara med lagom historisk korrekthet i vårens Lundaspex Nero. Mycket nöje!

Längd: ca 2 timmar inklusive paus

Biljetter:
Biljetter säljs via Kalmar Biljettcentrum (0480-42 10 10), på http://www.ticnet.se/event/lundaspexet-nero-biljetter/392933 samt i entrén från och med en timme innan föreställningen.

Biljetterna går loss på ynka 200 kr för ordinarie och 150 kr för studenter vid uppvisande av giltig studentlegitimation. Priserna är inklusive serviceavgift.

Wehej!


Lundabryggeriet Tegners” style=