Sektioner

Sexmästeriet

Sexmästeriet fungerar som Lundaspexarnas smörjmedel. När repetitionsarbetet går trögt kommer sexmästeriet med välbehövlig näring. Liten eller stor, gammal eller ung, laktos- eller nötallergiker spelar ingen roll för dessa köksmästare som lagar mat både till vardag och fest.

Mediokret

Mediasektionen är den yngsta av sektionerna. Här tillverkas det program, hemsidor, datalistor och arkivmaterial i form av foto och dagbok. Programvaror som det arbetats i är tillexempel InDesign, TYPO3 och egenskrivna .Net- och Javaapplikationer. Mediasektionen har ansvaret för planeringen av biljettförsäljningen.

Scenen

Scensektionen i Lundaspexarna består helt enkelt av dem som står på scenen (endast killar) och ibland även skripta och koreograf.

Dekoren

Som medlem av dekoren i Lundaspexarna får du göra allt från att måla fonder över bibliotek till att tillverka nya glasögon åt en av stenstoderna i Uarda. Inget är för litet eller stort för att genomföras. Gaffa är ett honnörsord.

Syeriet

Syeriet klipper till och syr allt som behövs under uppsättningarna. Eftersom handlingen kan utspela sig i princip var som helst i världen och när som helst i tiden är det ofta många spännande utmaningar man står inför.

Sminket

Lösögonfransar och fetsmink är vardagsmat för sminksektionen. Att göra en snygg håruppsättning och se till att en smal kille ser fet ut är däremot sånt som sminket verkligen ser fram emot.

Öleriet

Öleriet är sektionen för Lundaspexare som lämnat den ordinarie ensembleverksamheten men ändå vill hänga kvar. Som ölerist bistår man ensemblen med anekdoter om hur det var förr, dricker pilsner och står i publikbaren under föreställningarna.

Orkestern

Lundaspexarnas orkester har växt från enmanna till femtonmanna. Vid seklets början satt oftast bara en pianist och ackompanjerade kupletter som sjöngs från scenen. Vartefter utvecklingen med elektronisk ljudåtergivning har gått framåt så har orkestern också vuxit. Idag består orkestern av bl.a. trumpet, klarinett och en gammaldags bas men också till speciella tillfällen syntar och elgitarr.

Tekniken

Sektionen som sköter ljud och ljus under föreställningarna heter passande nog Tekniken. De är snitsar hela bunten!

Baren

Baren är sektionen som skapar vi-känslan i Lundaspexarna! Detta genom att anordna tema-kvällar med allsköns aktiviteter, planera sittningar under spexperioden.


Lundabryggeriet Tegners” style=