SEKTIONER

SEKTIONER

Bli Lundaspexare

Din studietid i Lund är inte fulländad förrän du har varit med i Lundaspexarna!Lundaspexarna söker inför varje uppsättning nya förmågor som vill vara med, både på scen, bakom scen och framför scen. Vi är tio sektioner som under en månads tid hänger ihop på kvällar och helger för att göra det vi gillar mest – sätta upp spex!Tycker du om att spika spik och måla fond? Klippa till med sax, sy och tråckla? Spexa loss på scen eller brassa på i orkesterdiket? Fota, knacka kod, photoshoppa eller laga mästergod mat? Använd dina skills eller lär dig något nytt!
I Lundaspexarna kan du söka till följande sektioner:
- Dekoren
- Sexmästeriet
- Syeriet
- Sminket
- Baren (vieri)
- Scenen (enbart killar)
- Tekniken (ljud, ljus)
- Orkestern
- Mediokret (biljetter, hemsida, grafik, foto)
Inför varje uppsättning håller vi en intresseanmälanskväll. Där och då kan du snacka med de olika sektionerna om hur gött det är att spexa, fundera lite på vad du vill göra i spexet och sist, men inte minst, göra din intresseanmälan.

GÅ MED

Sminket

Dekoren

Syeriet

Tekniken

Öleriet

Orkestern

Baren

Scenen

Förman &
Ekonomie

Sexmästeriet

Baren

Baren är sektionen som skapar vi-känslan i Lundaspexarna! Detta genom att anordna tema-kvällar med allsköns aktiviteter, planera sittningar under spexperioden.

10

Bli Lundaspexare

Galleriet erbjuder dig, förutom en konstant nostalgitripp, möjligheten att ta del av den härliga gemenskapen under föreställningshelgen. Alla i Galleriet får nämligen möjligheten att förköpa biljetter till premiären vid varje uppsättning. På så sätt har man möjlighet att samlas på en och samma gång och under en stötgrogg kunna damma av gamla spexhistorier, blänga på något gammalt fotbollsskinn och få närkontakt med ensemblen.

Om Baren

Baren är sektionen som skapar vi-känslan i Lundaspexarna! Detta genom att anordna tema-kvällar med allsköns aktiviteter, planera sittningar under spexperioden.

Om Sminket

Lösögonfransar och fetsmink är vardagsmat för sminksektionen. Att göra en snygg håruppsättning och se till att en smal kille ser fet ut är däremot sånt som sminket verkligen ser fram emot.

Om Förman & Ekonomie

De är la nice

Om Mediokret

Mediasektionen är den yngsta av sektionerna. Här tillverkas det program, hemsidor, datalistor och arkivmaterial i form av foto och dagbok. Programvaror som det arbetats i är tillexempel InDesign, TYPO3 och egenskrivna .Net- och Javaapplikationer. Mediasektionen har ansvaret för planeringen av biljettförsäljningen.

Om Syeriet

Syeriet klipper till och syr allt som behövs under uppsättningarna. Eftersom handlingen kan utspela sig i princip var som helst i världen och när som helst i tiden är det ofta många spännande utmaningar man står inför.

Om Dekoren

Som medlem av dekoren i Lundaspexarna får du göra allt från att måla fonder över bibliotek till att tillverka nya glasögon åt en av stenstoderna i Uarda. Inget är för litet eller stort för att genomföras. Gaffa är ett honnörsord.

Om Sexmästeriet

Sexmästeriet fungerar som Lundaspexarnas smörjmedel. När repetitionsarbetet går trögt kommer sexmästeriet med välbehövlig näring. Liten eller stor, gammal eller ung, laktos- eller nötallergiker spelar ingen roll för dessa köksmästare som lagar mat både till vardag och fest.

Om Öleriet

Öleriet är sektionen för Lundaspexare som lämnat den ordinarie ensembleverksamheten men ändå vill hänga kvar. Som ölerist bistår man ensemblen med anekdoter om hur det var förr, dricker pilsner och står i publikbaren under föreställningarna.

Om Orkestern

Lundaspexarnas orkester har växt från enmanna till femtonmanna. Vid seklets början satt oftast bara en pianist och ackompanjerade kupletter som sjöngs från scenen. Vartefter utvecklingen med elektronisk ljudåtergivning har gått framåt så har orkestern också vuxit. Idag består orkestern av bl.a. trumpet, klarinett och en gammaldags bas men också till speciella tillfällen syntar och elgitarr.

Om Tekniken

Sektionen som sköter ljud och ljus under föreställningarna heter passande nog Tekniken. De är snitsar hela bunten!

Om Scenen

Scensektionen i Lundaspexarna består helt enkelt av dem som står på scenen (endast killar) och ibland även skripta och koreograf.