Bli Lundaspexare!

Lundaspexarna söker inför varje uppsättning nya förmågor som vill vara med och skapa Lunds bästa spex tillsammans!

Tycker du om att spika spik och måla fond? Klippa till med sax, sy och tråckla? Spexa loss på scen eller brassa på i orkesterdiket? Fota, knacka kod, photoshoppa eller laga mästergod mat? Ta chansen att utveckla dina förmågor eller lär dig något nytt!

Inför varje uppsättning håller vi ett intressemingel. Där och då kan du snacka med de olika sektionerna om hur gött det är att spexa, fundera lite på vad du vill göra i spexet och sist, men inte minst, göra din intresseanmälan.

Nästa intressemingel sker i början av oktober, håll utkik på våra social medier för info om när det närmar sig!

Din studietid i Lund är inte fulländad förrän du har varit med i ett spex!

Kom på intressemingel!

Våra sektioner

Dekoren

Det som syns på scen under föreställningarna som inte sitter på scenmedlemmarna har dekoren skapat! Det handlar om allt från att måla fonder, limma en list, bygga en vägg eller kanske ett pariserhjul. Inget är för stort eller för smått för dekoren förutsatt att det räcker att det ser bra ut framifrån och håller minst 4 veckor (och fem föreställningar). Är fuskbyggarna ett program för dig? Då passar du perfekt för dekoren!

Förman & Ekonomie

De är la nice. Lundaspexarnas enda helt veganska sektion.

Joseriet

Joseriet är sektionen som skapar vi-känslan i Lundaspexarna! Detta genom att anordna tema-kvällar med allsköns aktiviteter, planera sittningar under spexperioden.

Mediokret

Mediokret är Lundaspexarnas mest estetiskt tilltalande sektion. Vi fotar, filmar och illustrerar för både internt nöje och extern PR! Det är vi som är Lundaspexarna på sociala medier och vi som byggt den fina hemsida du just nu befinner dig på. Ibland säljer vi biljetter också

Orkestern

Lundaspexarnas orkester har växt från enmanna till femtonmanna+. Vid seklets början satt oftast bara en pianist och ackompanjerade kupletter som sjöngs från scenen. Idag består istället orkestern av bl.a. trumpeter, klarinetter, stråkar och en gammaldags bas men också till speciella tillfällen syntar och elgitarr.

Scenen

I scenen hittar du spexets skådespelare. I Lundaspexarna spelas alla roller av killar och under våra kvällar tillsammans gör vi alltför att spexet ska bli så bra som möjligt: vi repar repliker, sång och dans. Och dricker öl. Till vår hjälp har vi en strålande scripta och koreograf.

Sexmästeriet

Sexmästeriet agerar smörjmedel åt Lundaspexarna. När repetitionsarbetet går trögt kommer sexmästeriet med välbehövlig näring. Liten eller stor, gammal eller ung, laktos- eller nötallergiker spelar ingen roll för dessa köksmästare som lagar mat både till vardag och fest. Hem till Sveriges mest smaksäkra sexmästerist.

Sminket

Lösögonfransar och fetsmink är vardagsmat för sminksektionen. Att göra en snygg håruppsättning och se till att en smal kille ser fet ut är däremot sånt som sminket verkligen ser fram emot.

Syeriet

Syeriet klipper till och syr allt som behövs under uppsättningarna. Eftersom handlingen kan utspela sig i princip var som helst i världen och när som helst i tiden är det ofta många spännande utmaningar man står inför.

Tekniken

Sektionen som sköter ljud och ljus under föreställningarna heter passande nog Tekniken. Vi är snitsar hela bunten!

Öleriet

Öleriet är sektionen för Lundaspexare som lämnat den ordinarie ensembleverksamheten men ändå vill hänga kvar. Som ölerist bistår man ensemblen med anekdoter om hur det var förr, dricker pilsner och står i publikbaren under föreställningarna.